9/6/09

Σκέψεις για τις ευροεκλογές

1. Κάθε είδους αντιπροσώπευση είναι αναληθής μη αυτοπροσδιοριζόμενη άρα ανικανοποίητη και συνεχώς διαχωρισμένη. Έτσι οι φηψοφόροι αντιπροσωπεύονται από βουλευτές που αντιπροσωπεύονται από κόμματα που αντιπροσωπεύονται από τους ηγέτες τους που αντιπροσωπεύονται από ευρωβουλευτές που αντιπροσωπεύονται από ευρωπαϊκά κόμματα που αντιπροσωπεύονται από επιτροπές που αντιπροσωπεύονται από έναν ευρωπαϊκό επίτροπο. Το τέλος της αντιπροσωπευτικής διαδικασίας είναι έναν πρόσωπο πάντα για τον λόγο ότι δεν μπορεί να συμπυκνωθεί περισσότερο.

2. Κάθε αντιπροσωπευτική διαδικασία είναι και ένας φαύλος κύκλος αφού ξεκινώντας από το άτομο καταλήγει και πάλι σε ένα άτομο έχοντας όμως την ψευδή αίσθηση ότι το άτομο δέκτης δεν είναι ένα. Και επαναλαμβάνεται.

3. Όσο περισσότεροι είναι οι βαθμοί αντιπροσώπευσης τόσο περισσότερο απομακρύνεται το άτομο "πομπός" από το άτομο "δέκτη" ή αντιπρόσωπο. Την μεταξύ των δύο απόσταση καλύπτουν αμφίδρομα τα μέσα ενημερώσης ως επικοινωνία του αντιπρόσωπου με το πρόσωπο και οι δημοσκοπήσεις ως το αντίστροφο.

4. Οι δημοσκοπήσεις και τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι τίποτα άλλο παρά από αντιπροσωπευτικός διάλογος μεταξύ αντιπροσώπων και αντιπροσωπευόμενων.

5. Η πολιτική ανάλυση των δημοσκοπήσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα μέσα ενημέρωσης είναι η αντιπροσωπευμένη ανάλυση αντιπροσωπευτικών κινήσεων από αντιπροσωπευμένα μέσα.

6. Η άνοδος των εθνικιστικών τάσεων στην ευρώπη δεν είναι παρά ο πυρετός της παλιάς ευρώπης σαν αντίδραση του "υιού" των μεταναστών και των παγκόσμιων οικονομικοπολιτικών αλλαγών. Το αν ο ασθενής επιβιώσει τελικά ή μεταλλαχθεί θα φανεί στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: