5/3/10

βοήθεια!!!!!!!! ζητάω βοήθεια!!!!!!!!!!!

Ας με γλυτώσει κάποιος από τα όσα φρικτά και παράλογα ακούω σήμερα από το πρωί

Δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!! (μιλάω ειλικρινά)

Ας το πάρω από την αρχή για να σας δώσω να καταλάβετε.

Φτάνω στο γραφείο με 15λεπτη καθυστέρηση και αφού έχω πληρώσει 9€ για ταξί. Τα νεύρα μου λοιπόν δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Και ενώ όλοι λένε για την ταλαιπωρία του καθενός, πέφτει η μεγάλη ατάκα:

«Καλά, όλη η Ελλάδα μιλάει για την τσόντα της Τζούλιας» «έχει γίνει χαμός», «παντού και όλοι μιλάνε για αυτό»

Τι λέτε ρε ζωντόβολα? Εδώ ο κόσμος χάνεται, και «όλοι» ασχολούνται με την γαμιόλα? Ποιοι όλοι? Τι λέμε? Σε ποιόν κόσμο ζείτε? Σε τι κόσμο ζω? Πάμε καλά?
Είναι δυνατόν?

Και η απάντησή τους όταν τους λες ότι δεν μπορείς να εξισώνεις τα τεράστια προβλήματα ενός ολόκληρου λαού με την τσόντα μιας ηλίθιας αυτοκαταστροφικής ξανθιάς με μειωμένο ΙQ και να διατείνεσαι ότι «όλοι» μιλάνε για αυτό:

«ε, εντάξει, δεν γίνεται όλη την ώρα να ασχολούμαστε με τα ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής» «πρέπει και λίγο να ξελαμπηκάρουμε»

Από τι να ξελαμπηκάρετε ρε σεις? Από τα μεσημεριανά κουτσομπολίστικα που βλέπετε? Πότε ασχοληθήκατε με την οικονομία ή την πολιτική? Που μόλις κατάλαβαν ότι οι περικοπές θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα και ούτε που ίδρωσε το αυτί τους. Κάνουν σαν τους παλιούς χριστιανούς που «από τον θεό είναι όλα σταλμένα. Τι να κάνει ένα μικρό ανθρωπάκι σαν εμένα?» αυτή είναι η πολιτική για αυτούς.

Και θυμήθηκα τους αρχαίους έλληνες που έλεγαν ότι ο άνθρωπος είναι ον πολιτικό. Όχι. Καταρρίπτεται η θεωρία αυτή. Ο άνθρωπος δεν είναι ον πολιτικό. Σιγά πια!!!! Τι ήξερε και ο Αρίστος? Κάπου έκανε και αυτός ένα λάθος.

Ο σημερινός άνθρωπος και δη ο σημερινός Έλληνας είναι όν απολιτικό. Και απολίτιστο!!!!!!!!!!

Ελάτε να με πάρετε!!!!!!!!!!!!

Δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!!!!!

Δεν έχω πρόθεση να ακουστώ ως ο γκουρού της πολιτικής ούτε ως το φωτεινό παράδειγμα που πρέπει όλοι να ακολουθούν, αλλά υπάρχει και ένα όριο για όλα τα πράγματα. Και τουλάχιστον το δικό μου σήμερα το έχω υπερβεί εδώ και πολύ ώρα.

Λευτεριά στους απανταχού κλεισμένους στα κλουβιά με τις τρελές!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Zed είπε...

Ρε φίλε, τι να σου πω κι εγώ. Ο συλλογισμός σου εμπεριέχει όλους τους προβληματισμούς. Με αυτό το άλλοθι της απαξίωσης στο πολιτικό, χάθηκε η πολιτική σκέψη. Και κάπου εκεί χρεωκοπούμε.

Γιατί, εμένα δε μου φτάνει η υπόρρητη αμφισβήτηση των όσων η κυριαρχία προσπαθεί να θεσμίσει. Θέλω να είναι ρητή και με πολιτικούς όρους. Όπως γράψαμε σ' έναν τοίχο παλιά, δεν μου φτάνει ο αντικομφορμισμός ως τέτοιος, αλλά διεκδικώ τον «συνειδησιακό αντικομφορμισμό».

Εκεί κάπου χάνεται το παιχνίδι. Και μέσα στην ολοκληρωτική λαίλαπα των οικονομικών μέτρων αναδεικνύεται στην ολότητα της η απάθεια και η ανοησία. Τα «πρότυπα ομορφιάς» μέσα στο σεξισμό και την εμπορευματοποίηση του έρωτα είναι η μάσκα της κυριαρχίας.

Μάλλον δηλαδή...